Fjalori Frygian

fjalë IPA / Transliteration kuptim Sekuenca e simboleve
ΑΒ- ab pranë αβ
ΑΒΑΣ abas emri personal αβασ
ΑΒΒΕΡΕΤ abberet do te sjell αββερετ
ΑΓΑΡΙΤΟΙ agaritoi jo i shkathët αγαριτοι
ΑΓΔΙΣΤΙΣ agdistis ajo nga mali agdos, epiteti i cybele αγδιστισ
ΑΓΙΠΕΙΑ agipeia emri personal αγιπεια
ΑΓΚΥΡΑ agkyra qyteti i phrygia, spirancë αγκυρα
ΑΓΛΑFΟJ aglawoy i ndritshëm αγλαfοj
ΑΓΟΡΑΝΙ agorani te blesh αγορανι
ΑΓΤΑΕΙ agtaei udhëheqës αγταει
ΑΔ- reklamë për, nga, në αδ
ΑΔΑΜΝΑ adamna mik αδαμνα
ΑΔΔΑΚΕΤ addaket shkakton, bën, bën, shtyp αδδακετ
ΑΔΔΑΚΕΤΟΡ addaketor ai bën për veten αδδακετορ
ΑΔΕΙΤΟΥ adeitou për tu bërë αδειτου
jalë IPA / Transliteration kuptim Sekuenca e simboleve
ΑΔΙΘΡΕΡΑΚ aditʰrerak emri personal αδιθρερακ
ΑΔΙΚΕΣΕΙ adikesei e padrejtësi αδικεσει
ΑΔΟΙΚΑϝΟΙ adoikawoj një titull, ndoshta një fetar αδοικαϝοι
ΑΕJ AEY te behesh αεj
ΑΖΕΝΑ azena mjekër αζενα
ΑΙ AI nëse αι
ΑΙΝΙ Aini dhe, ose αινι
ΑΙΠΟΣ aipos kodër të pjerrët αιποσ
ΑΚΑΛΑ Akala ujë ακαλα
ΑΚΑΡΑΓΑJΥΝ akaragayun sarkofag, shkallar, pjesë e monumentit ακαραγαjυν
ΑΚΕΝΑΝΟΓΑϝΟΣ akenanogawos epitet ακενανογαϝοσ
ΑΚΚΕ akke dhe për të ακκε
ΑΚΜΟΝΙΑ akmonia emri personal ακμονια
ΑΚΡΑJΟ akrayo të lartë, të ngritur ακραjο
ΑΚΡΙΣΙΑΣ akrisias cronus / saturn ακρισιασ
jalë IPA / Transliteration kuptim Sekuenca e simboleve
ΑΚΡΙΣΤΙΝ akristin plogh ακριστιν
ΑΚΡΟΔΜΑ akrodma një pjesë e varrit ακροδμα
ΑΝ një grimcë modale αν
ΑΝΑΝΚΑΙ anankai menjëherë, sipas nevojës, fatit të keq, trazirave ανανκαι
ΑΝΑΡ Anar burri, burri αναρ
ΑΝΕΓΕΡΤΟJ anegertoy rindërtimin, rindërtimin ανεγερτοj
ΑΝΠΕΛΕΙΤΗΣ anpeleitɛːs epitet e Zeusit ανπελειτησ
ΑΠΕΛΑΝ apelan emri personal, apollo zot, kuvendi απελαν
ΑΠΝΕΚΡΟΙΥΝ apnekroiun të vdesin, të vriten απνεκροιυν
ΑΠΟ- apo larg απο
ΑΠΟΛΑ APOLA emri personal απολα
ΑΡΓΜΕΝΑ argmena pjesët e para të sakrificës që do të jepen αργμενα
ΑΡΓΟΥ argou për shkak të, për hir të, me qëllim αργου
ΑΡΓΥΙΤΑΣ argyitas lamia, daemon αργυιτασ
ΑΡΕJΑΣΤΙΝ areyastin epitet e nënës së madhe αρεjαστιν

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s